Bezigheden

Bezigheden

Ik heb in de loop der jaren diverse hobbies gehad. Sommige zijn langzaam verdwenen zoals het luisteren naar de scanner, bijna verslaafd aan de nieuwsgierigheid van wat er allemaal gebeurde. Dus voornamelijk naar de politie luisteren. Is helaas niet meer mogelijk, maar de scanner is er nog wel om af en toe eens te luisteren naar de luchtvaart en dat hele kleine beetje dat nog wel te ontvangen is. 

In mijn terreinwagen zat uiteraard een 27 mc radio, altijd makkelijk als je met meer auto’s onderweg bent of in het terrein zit. Toen ik nog vrachtwagenchauffeur was zat er uiteraard ook een “bakkie” in mijn truck. Mijn mooiste bevestiging was vanuit midden Duitsland (Kassel) naar mijn goede vriend Henk die in Spanje (Albir bij Benidorm) zat. Uiteraard ging dit via USB, maar ook op FM heb ik de nodige contacten gelegd met het buitenland. 

Ook ben ik een aantal jaren bezig geweest met behendigheids wedstrijden voor (militaire) bus en vrachtwagen chauffeurs. De chauffeurs moeten laten zien wat ze op de vierkante meter met hun bus of truck kunnen doen om er zoveel mogelijk punten mee te halen. Meer hierover kunt u zien en lezen op de website van de OSC, Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten.

Een paar hobby’s krijgen aandacht via een eigen pagina, waar ik meer over wil vertellen.