Mijn simpele pasta

Mijn simpele pasta

Receptuur

Pasta die je lekker vind
Blokjes bacon
Roomkaas
Zwarte peper
Bieslook (vers) of bos uitje of gewoon verse peterselie, wat jezelf wil toevoegen

Bereidingswijze

Bak de bacon gaar, niet te hard.
Kook de pasta beetgaar, doe een beetje kookvocht in een steelpan en giet de rest van het vocht af.
Zet de steelpan op het vuur en doe de pasta in de steelpan met het restje kookvocht samen met de roomkaas, bacon en de gekozen groene smaakmaker en roer dit goed door elkaar. Door het kookvocht zal de roomkaas vloeibaar worden en als saus aan de pasta kleven. Als laatste doe ik er dan zwarte peper doorheen uit de pepermolen, lekker grof dus.

Mijn bevindingen

Tja, wat denk je zelf, is gewoon makkelijk en snel te maken en echt niet mijn eigen bedenksel. In Italië wordt pasta ook op een simpele manier gemaakt. Maar de simpelheid van deze pasta maakt het een genot om te eten. Ik gebruik vaak fusilli (wokkelpasta), de saus gaat dan lekker in de spiraaltjes zitten. Je kunt de bacon ook vervangen door een groente, paprika vind ik een lekker alternatief. De paprika wel even in de pan aanzetten om het wat zachter te maken zodat het past bij alle andere zachte ingrediënten. De roomkaas kun je vervangen door een lekkere geraspte kaas, deze zal door de warmte in de steelpan smelten en met het kookvocht een saus maken. Een simpele pasta die je op meerdere manieren kunt maken, gewoon naar eigen inzicht. De pasta, het warme kookvocht en kaas kan al genoeg zijn.

Terug naar de pagina koken, bakken en lekker eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *