Karamelsaus

Karamelsaus

Receptuur

210 gram kristal suiker
90 gram ongezouten boter
115 ml slagroom

Bereidingswijze

Strooi de suiker in een diepe sauspan.

Zet de pan met suiker op half hoog vuur. Zodra de suiker begint te smelten begin je met roeren. Ga hiermee door tot alle suiker gesmolten is, het borrelt en het een lichtbruine kleur gekregen hebt. Niet wachten tot de kleur donkerder wordt, dan verbrandt de suiker namelijk in het verdere proces.

Voeg nu meteen de boter toe en roer dit voorzichtig maar stevig door de suiker heen.

Zodra de boter is gesmolten zet je de pan van het vuur af.

Voeg nu in een voorzichtige stroom de slagroom toe. De suiker/boter gaat nu bruisen dus roer nu zeker niet, dan komt het steeds hoger. Zodra het bruisen afzakt kun je rustig met de garde gaan roeren tot alle slagroom is opgenomen en je een egale massa hebt.

Giet de loeihete saus nu in een hittebestendige pot/kom en laat afkoelen.

Zodra de saus is afgekoeld kun je hem gebruiken zoals je wilt, of bewaren in een goed schoongemaakt potje in de koelkast. De saus wordt hard in de koelkast maar je kunt hem op kamertemperatuur laten komen voor gebruik of even verwarmen als je wilt.

Mijn bevindingen

Laat ik zo snel mogelijk weten

Terug naar de pagina koken, bakken en lekker eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *