Irish cream likeur

Irish cream likeur

Beter bekend als Baileys is de Irish cream likeur.

Irish Cream kan puur worden gedronken, on the rocks of als deel van een mixdrank of cocktail. Ook wordt het regelmatig toegevoegd aan koffie als vervanger voor room en/of suiker.

Receptuur

250 ml slagroom
1 blik gecondensserde melk
1/2 theelepel vanille extract
1 eetlepel oploosespresso
1 eetlepel cacaopoeder
1 eetlepel water
200-250 ml Ierse whiskey (whisky, zonder e, is zoals de Schotten hun drank noemen, het verschil zit ‘m dus in whis-key of whis-ky)

Bereidingswijze

Doe de slagroom en de gecondenseerde melk met het vanille extract in een grote kom en roer alles goed los met een garde.

Meng in een aparte kom de oploskoffie met het cacaopoeder en een klein beetje water tot een papje. Zorg ervoor dat er geen klontjes in het papje achterblijven.

Voeg de whiskey en de helft van het espresso/cacao mengsel toe aan het slagroom mengsel en roer dit goed door. Om niet meteen een heel sterke whiskey smaak te krijgen kun je eerst beginnen met minder whiskey en voeg naar smaak meer whiskey toe. Doe dit naar je eigen smaak. Hetzelfde geld voor het espresso mengsel, voeg dit naar smaak toe. Als de helft, zoals beschreven, te weinig is, voeg dan meer toe. Ook hier, naar eigen smaak, je moet er tenslotte zelf van genieten.

Als de likeur de smaak heeft zodat jij er lekker van kan genieten, schenk het mengsel dan in een schone fles en bewaar het in de koelkast. Mocht de likeur te dik zijn bij uitschenken, kun je melk toevoegen om het dunner te maken, of ijsblokjes, die de likeur ook dunner van substantie maken. Bewaar de likeur niet te lang om bederf tegen te gaan. Een dergelijke kleine fles (pak ‘m beet een halve liter) kan 3 tot 4 weken mee gaan.

Mijn bevindingen

Laat ik zo snel mogelijk weten

Terug naar de pagina koken, bakken en lekker eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *