Boerenkool brood

Boerenkool brood

Receptuur

80 gram ontbijtspek
2 eetlepels wokolie
400 verse boerenkool, fijngesneden
400 gram aardappelen, panklaar
scheutje volle melk
30 gram gezouten roomboter
bladerdeeg
1 rookworst
1 eidooier
zout en peper

Bereidingswijze

Snijd het ontbijtspek fijn, wok dit in de olie en voeg beetje bij beetje de boerenkool eraan toe.
Kook de aardappelen gaar en meng dit door het boerenkool-spekmengsel. Breng dit op smaak met zout en peper, de melk en 30 gram boter.
Vet de cakevorm in met boter.
Rol het bladerdeeg uit, plak de plakken aan elkaar en verdeel dit ruim over het cakeblik.
Verdeel een ruime hoeveelheid boerenkool over de bodem, verdeel de rookworst er in de lengte overheen en vul af met de overige stamppot. Vouw de randen van het bladerdeeg eroverheen en bestrijk met eidooier.
Bak het boerenkoolbrood in een voorverwarmde oven van 200 graden in 30 à 40 minuten goudbruin en gaar.

Mijn bevindingen

Terug naar de pagina koken, bakken en lekker eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *