Chris van Straaten

Hobby:

4x4 terreinrijden

Modelspoortrein

Modelbouw

Scanner

Boogschutter

1963

Eindhoven

E

 

 

 

22 november - 21 december

De boogschutter(in het Latijn"Sagittarius") is van de dierenriem het 9e teken. De boogschutter staat voornamelijk onder invloed van de planeet Jupiter. Jupiter is vernoemd naar de oppergod van de Romeinen. De boogschutter is een vuurteken. Vuurtypes zijn als vuur; ze zijn warmbloedig. Daardoor hebben ze een vurig temperament. Maar net als vuur kunnen ze ook sterk ontvlambaar zijn en hoog opvlammen. Als een Vuurteken rood wordt, kan men beter dekking zoeken: ze kunnen bijna ontploffen van woede.

Okee, prima, maar als je dan verder gaat lezen wat er allemaal van toepassing is op een boogschutter, pfffff, dat is mij een beetje teveel van het goede. Ik haal er een paar dingen uit die op mij van toepassing zijn. Dat van het vuur klopt ook wel, zoek maar dekking als ik rood wordt of niet meer uit mijn woorden kan komen van boosheid.

De boogschutter is een spontaan mens. De boogschutter is bijzonder eerlijk en direct in alles wat hij doet en zegt. De waarheid is erg belangrijk voor de boogschutter. Ook al heeft hij niet de intentie om mensen te kwetsen, de eerlijkheid en directheid kan er soms toe leiden dat hij mensen pijn doet. Het optreden van de boogschutter is niet altijd even tactvol. Waarschijnlijk kan het hem niet zoveel schelen, omdat het voor de boogschutter nu eenmaal belangrijk is de waarheid te vertellen. Toch is het goed voor de boogschutter af en toe eens stil te staan bij de manier waarop hij op andere mensen overkomt en hier rekening mee te houden in zijn communicatie met andere mensen.

De boogschutter heeft een enorme behoefte aan vrijheid in de ruimste zin van het woord. Als mensen een boogschutter beperkingen proberen op te leggen, zal hij zich daar op alle mogelijke manieren tegen verzetten. De boogschutter wil het leven leven zoals het uitkomt. Ook is de boogschutter niet gemakkelijk te beïnvloeden. De boogschutter is pas bereid van richting te veranderen, als hij zelf tot de conclusie is gekomen dat die andere richting de juiste is.

Boogschutters zijn vanwege hun aanmoedigende en positieve aard en hun vriendelijke hart uitstekende vrienden, ze zullen alles doen om er zeker van te zijn dat hun vrienden gelukkig zijn. Ze verwachten hiervoor geen gunsten terug, hun vriendelijkheid is onbaatzuchtig.

Ze mengen zich niet met de plannen van anderen en zullen nooit hebberig of jaloers zijn. Ze behandelen anderen op de manier waarop ze zelf behandeld willen worden en leven een leven gebaseerd op een ‘leef en laten leven’ beleid, dit is dan ook de reden waarom ze zo prettig in de omgang zijn.

De boogschutter heeft een grote liefde voor de natuur. Verregaande ingrepen in de  natuurlijke manier van leven daar heeft de boogschutter een hekel aan.

Enkele ondeugden waar onontwikkelde Boogschutters mee kampen zijn hun ongeduld om nieuwe projecten af te raffelen, hun neiging om snel boos te worden om kleine dingetjes en hun neiging om te veel te eisen van collega’s.

De boogschutter is altijd op zoek naar zielsmaatjes. De liefde heeft voor de boogschutter iets verhevens. De boogschutter vindt het geestelijke contact erg belangrijk. Maar het fysieke krijgt ook veel aandacht. Maar het gevoel blijft toch rusteloos en bang om zich te binden.

 

Oke, in grote lijnen kan ik me wel vinden in dit verhaal. Maar toch, op hoeveel andere mensen, andere sterrenbeelden, is veel van dit verhaal van toepassing. De mens komt er in vele variaties, laten we dit verhaal dan maar voor wat het is.

 

Een paar punten die voor mij belangrijk of van toepassing zijn:

• sterk ontvlambaar

• niet altijd even tactvol

• rekening houden in zijn communicatie met andere mensen

• leef en laten leven beleid

• liefde voor de natuur

• op zoek naar zielsmaatjes

• rusteloos en bang om zich te binden

 

Ik kan er mee leven en wat een ander ervan vind, dat is voor mij niet belangrijk.

 

Contact

Voorwaarden

Ge wit oit noit nie

 

Wat houd mij nog meer bezig:

Mijn gevoel en gedachten in rijm

Spiritualiteit

Wicca

Koken, bakken, lekker eten (vies eten is geen optie)

 

1963 - 2017

Thuis

Chrisje

Familie

Bezigheden

Limburgse Jagers

   ┗ de YPR

   ┗ Op oefening

Kinderkamp Eindhoven